Носителката на титли от “Ролан Гарос” и Ю Ес Оупън Светлана Кузнецова отпадна в първия кръг на турнира в Ню Хейвън, след като загуби с 5:7, 3:6 от 19-годишната американка Кристина Макхейл.
 
Макхейл губеше с 2:4 в първия сет, но спечели три последователни гейма и спечели частта със 7:5. Американката седем пъти проби Кузнецова и това й донесе победата в мача. Следващата й съперничка ще бъде Суарес Наваро, която победи Ивета Бенесова с 6:3, 6:2.
 
Четвъртата в схемата Марион Бартоли от Франция отстрани с 6:1, 6:4 състезаващата се за Австралия Анастасия Родионова. Французойката планираше да пропусне турнира в Ню Хейвън, но реши да се пусне в надпреварата след слабото представяне в Торонто и отпадането в Синсинати.
 
20-годишната Полона Херцог от Словения се наложи със 7:5, 7:5 над Надя Петрова. Тя ще играе с Каролине Возняцки във втория кръг на турнира.
 
Петата в схемата Агниешка Радванска от Полша елиминира рускинята Екатерина Макарова след 6:1, 6:1. Осмата в схемата Анастасия Павлюченкова победи руската си сънародничка Вера Душевина с 3:6, 6:4, 6:3.
 
Мария Кириленко отстрани Сара Ерани от Италия след 7:5, 7:5. Роберта Винчи се наложи с 3:6, 6:3, 6:3 над Лусие Храдечка от Чехия, а Петра Четковска записа успет с 6:2, 6:2 над Аюми Морита./БЛИЦ