Aмериканката Коко Гоф постави рекорд за най-много поредни победи през настоящия сезон при жените, след като записа 15-и спечелен мач и се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис в Пекин с награден фонд от 8,1 милиона долара.

19-годишната Гоф, която миналия месец триумфира на Откритото първенство на САЩ, надделя със 7:6(5), 6:2 над рускинята Вероника Кудерметова. 

С успеха си американката поведе с 2:1 в общия си баланс от мачове с Кудерметова, но победата ѝ можеше да ѝ се изплъзне, ако в десетия гейм на първия сет Кудерметова не бе пропуснала четири сетбола на свой сервис.

Гоф, която в началото на мача водеше с пробив, успя да форсира тайбрек, в който да спечели със 7:5 точки. Това окрили американката и във втория сет нейното превъзходство над рускинята бе явно. На полуфиналите поставената под номер 3 в схемата Гоф ще срещне шестата в схемата Мария Сакари.

Гъркинята показа колебания в двубоя си с китайката Синю Ван, но успя да я победи след 6:4, 2:6, 6:3. За нея това бе девета победа в последните ѝ десет мача.