ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

20-годишният Бен Шелтън се класира за полуфиналите на US Open, след като записа успех с 6:2, 3:6, 7:6 (7), 6:2 над американския си сънародник Франсис Тиафо.

За Шелтън това ще бъде първи полуфинал на турнир от АТР в кариерата му. Той стана едва третият тенисист, ненавършил 21 години, в историята на Оупън ерата, записал дебютното си попадане в Топ 4 на турнир от Тура именно на надпревара от Големия шлем. Останалите двама са Густаво Куертен и Уейн Ферейра.

Два пробива в полза на младока се оказаха достатъчни за спечелването на първия сет. 25-годишният Тиафо отговори подобаващо във втората част, когато осъществи брейк в шестия гейм, а това беше достатъчно за изравняване на резултата в мача.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Третият сет предложи доста равностойна игра с грешки от двамата тенисисти, които направиха по общо три пробива в подаването на съперника в първите осем гейма. Резонно се стигна до тайбрек, където грешките също преобладаваха. Първо Шелтън изтърва два сетбола, след това Тиафо не се възползва от възможност да спечели третата част. По-младият американец все пак надделя, печелейки третия си сетбол за 9:7 в тайбрека.

Бен Шелтън взе предимство в самото начало на четвъртата част. Той осъществи брейк в сервиса на сънародника си още в първия гейм. След това направи още един за 5:2, което му позволи да подава за спечелване на мача. Световният №47 се възползва от възможността си и стигна до победата при втория си мачбол.

С този успех Бен Шелтън не само си осигури среща с Новак Джокович в спор за попадане на финала, но и стана едва шестият американец от началото на Оупън ерата, записал 10 победи в Големия шлем, преди да навърши 21 години. Преди него това са постигали само легендарните му сънародници Андре Агаси, Джим Къриър, Майкъл Ченг, Пит Сампрас и Анди Родик.

Всички резултати на US Open при мъжете
Всички резултати на US Open при дамите