Поредна сензация на „Ролан Гарос“. Лидерката в световната ранглиста Серина Уилямс отпадна във втория кръг на турнира, след като загуби с 2:6, 2:6 от испанката Гарбине Мугуруса.
 
20-годишната Мугуруса в момента е № 34 в света. За първи път в кариерата си испанката се класира за третия кръг на откритото първенство на Франция. Най-предното й класиране в турнир от Големия шлем е четвърти кръг – Аустрелиън Оупън през 2014 г.
 
Поражението на Уилямс маркира втория случай в последните три години, когато американката не успява да преодолее втория кръг на „Ролан Гарос“. За първи път в историята на турнира поставените на първите две места не успяват да се класират за третия кръг, след като вчера отпадна и китайката Ли На (втора в схемата).
 
Серина Уилямс не успя да влезе в ритъм през първия сет и имаше проблем със сервиса си, което позволи на Мугуруса да направи два пробива, които бяха достатъчни за спечелването на първата част.
 
Вместо да подобри представянето си във втория сет, Уилямс допусна още три пробива при свое подаване. Това доведе до сензационната победа на 20-годишната испанка.