Тенисистът Дейвид Смайли почина неочаквано още в първия ден на своята ски ваканция в Боровец. Неговите приятели Никълъс Уайбърли, Лора Солуей и Джейкъб Сиъртъл открили 23-годишния британец с тежко дишане на леглото в хотелската стая на 30 декември.

Те опитали да му окажат първа помощ преди собствениците на хотела да извикат бърза помощ. При пристигането в болницата лекарите само установили смъртта на тенисиста, съобщава thisiskent.co.uk.

Дейвид Смайли е шампион на сингъл и двойки на Фейвърсъм, а в класацията на графство Кент е бил на 34-о място. Той е имал диплома за треньор и е преподавал на начинаещи тенисисти. Планирал е да отвори собствена школа.

Младият спортист се е записал като доброволец за олимпийските игри в Лондон. Подал е и молба да води статистика от мачовете на “Уимбълдън”. Дори е минал предварителния изпит и е трябвало да започне да посещава допълнителни курсове.

Родителите на Смайли – Стийв и Джен, както и братята му Питър, Бен и Матю, изчакват провеждането на аутопсията, за да разберат причината за смъртта му. Очаква се тялото на Дейвид Смайли да бъде транспортирано до дома му през следващата седмица, а след това ще бъде извършено и погребението.