Магдалена Малеева ще участва на държавното отборно първенство по тенис за жени, което започва днес. Надпреварата се провежда за поредна година в базата на ТК "Банкя", а 11-те тима, които участват, ще си разпределят сумата от 8000 лева. Наградният фонд беше повишен с 3000 лева в сравнение с миналата година.

В състезанието ще участват някои от най-добрите състезателки сред жените, като сред тях са легендарната Магдалена Малеева, шампионката до 18 години в зала Михаела Кафтанова, носителката на титлата до 18 години на открито Петя Аршинкова, която е под номер 702 в ранглистата на женската тенис асоциация WTA, както и заемащата първа позиция в държавната ранглиста за жени Хюлия Велиева.

Турнирът ще бъде ръководен от съдии с международно признание. Начело е Веселина Донева, която има дългогодишен опит и сребърна значка на ITF за главен съдия. Съдии на стол пък ще бъдат Димитър Донев, който имаше честта да бъде в екипа на олимпийския турнир по тенис в Рио де Жанейро, както и Йордан Донев. И двамата имат бели значки на ITF.