Тотална доминация над опонентите си упражниха лидерите във временното класиране на Националната тенис лига по време на турнира в ТК "Ямбол 2005". Във всички възрастови групи при мъжете водачите в ранглистите спечелиха купите за първо място.
 
При най-възрастните Васко Симеонов от Варна бе безапелационен във финала и се наложи над Дамян Стефанов от Бургас, който ще се изкачи до номер 4 в подреждането на категория 55+.
 
При 45+ Емил Могилков, който е едноличен лидер в ранглистата, се класира първи в своята група и по този начин прибави още 180 точки към актива. Зад него се наредиха Румен Теодосиев от Бургас и Вълчо Вълев от Ямбол.
 
В категория 35+ тримата лидери във временната ранглиста заеха и първите три места в своята група - Слави Делчев стана шампион, следван от Ясен Симеонов и Коста Тончев.
В най-ниската група - до 35 г., Атанас Иванов взе приза за първо място. Той се нареди пред четвъртия в подреждането Георги Николов и Ивайло Стоянов, след като загуби само два гейма.
 
При жените до 35 г. шампион стана Веселка Лазарова, която след успеха си ще се изкачи до второто място във временното подреждане. След нея се класира Мариана Динкова, която ще се изкачи до трето място, а трета се нареди Мариела Славова. В най-ниската възрастова група при жените шампионка е Антонина Тошкова, следвана от Нектар Понтикиян и Петя Василева.
 
На 23 юли кортовете на БНТЦ "Карлсберг" ще се превърнат в арена на следващия кръг от НТЛ, в който акцентът ще бъдат смесените двойки и двойките мъже.