Продължава победният ход на Адриан Андреев в тенис турнира от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Във втория кръг българинът победи представителя на Турция Янкъ Ерел с 6:3, 5:7, 6:3, мачът продължи 2 часа и 20 минути. На четвъртфинала днес поставеният под номер 6 Андреев ще срещне Филип Кристиан Жиану от Румъния, двубоят е след 16:00 ч. българско време.

За съжаление Адриан отпадна на смесени двойки. С украинската му партньорка Виктория Дема отстъпиха с 3:6, 6:7 (3) пред швейцарския тандем Дамиен Венгер и Лулу Сун.

Във фехтовката сабльорката Йоана Илиева зае първото място в квалификационната си група с три победи и само една загуба. На осминафиналите Илиева бе поставена без съперник, а на четвъртфинала срещна унгарката Лиза Пущай. Въпреки че я бе победила в групата, сега Йоана отстъпи с 13:15 и така не успя да се класира за полуфиналите. Срещата тръгна трудно за Илиева, която допусна унгарката да поведе с 8:3 и въпреки добрите си изяви до края българката не успя да стопи напълно разликата.

Мария Делчева записа първа загуба в турнира по бадминтон. Българката отстъпи в последния си мач от осминафиналната фаза пред виетнамката Ти Ан Ту Ву с 0:2, като само в първата част бе равностойна на съперничката си (18:21, 12:21). С две победи и една загуба нашата представителка зае второ място в осминафиналната група, след Ву от Виетнам. Мария Делчева продължава участието си в микс надпреварата. В тандем с Амбалангодаж от Шриланка тя ще срещне по-късно тази нощ тандема Хименес(Доминиканска република)/Хои(Сингапур).

В плуването на 800 м св. стил Василики Кадоглу финишира за 9:18,92 мин., на 22,78 сек. от лидерката и така остана четвърта в серията си. Късно вечерта предишния ден Диана Петкова се нареди с 56,82 сек. шеста в полуфинала на 100 м св. стил и зае 13-о място в крайното класиране.

Татяна Воложанина се класира пета в първото изпитание от художествената гимнастика с резултат 15.700 т. на обръч, лидерка със 17.900 т. е рускинята Дария Трубникова. По-късно тази нощ българско време са изпълненията с топка, а за утре вечер са насрочени изпитанията на бухалки и лента.