Една от легендите на американски тенис Андре Агаси заяви, че сърбинът Новак Джокович заслужено е на върха в световната ранглиста и другите не могат да го доближат, а швейцарецът Роджър Федерер е уникален и може да се оттегли, когато си поиска.

"Джокович заслужава да е номер 1 в света. Другите дори не могат да се добижат до него, въпреки че Анди Мъри точно спечели "Уимбълдън”. Федерер е Федерер, той е уникален, той е магически. Може да се откаже, когато поиска, и пак ще бъде Федерер. Може да вземе това решение без да е под някакъв натиск", сподели Агаси в интервю за „Гадзета дело Спорт”.

„Когато станах номер 1, се чувствах като номер 140. Не бях мотивиран. През 2006 година, след много години на отношения любов-омраза, разбрах, че е време да се сбогувам. Сега обаче, когато съм се отказал, съм щастлив от годините, които прекарах в тениса", допълва американецът, който има осем титли от Големия шлем.

„Трудно е да се вярва, че Шарапова умишлено е допуснала тази грешка. Няколко седмици преди допинг теста веществото беше в забранения списък. Съжалявам, че Мария няма да може да играе в Рио. На мен тя ми липсва", коментира Агаси допинга на Мария Шарапова.

"Тенисът тотално се промени. Топките и ракетите са различни, кордите и екипите са различни. Когато аз удрях силно, не знаех къде ще отиде топката. Сега, колкото по-силно удряш, толкова по-сигурен си къде ще попадне топката. В днешни дни печели този, който работи по-добре, а не този, който е по-голяма личност", завърши легендата.