Най-прочутата тенис двойка – Андре Агаси и Щефи Граф, заведе дело в съда в Лас Вегас срещу три компании, намиращи се в Антигуа, Панама и Аризона. Те били регистрирали интернет домейни, които използвали имената на Агаси и Граф без тяхно разрешение, пише вестник Las Vegas Sun.

„Андре Агаси е един от най-големите тенисисти за всички времена. Спечелил е осем титли от Големия шлем и олимпийски златен медал – пише в молбата до съда. – По време на своята кариера Агаси беше под прожекторите не само заради успехите си на корта, но и заради телевизионните реклами. Въпреки че се оттегли през 2006 година, Андре Агаси остава във фокус със своите филантропски дейности и бизнес начинания, които включват и брандирането на името на Агаси като запазена марка.”
 
Това не е първото дело на прочутото американо-германско семейство за защита на имената им. Може би най-куриозната съдебна акция беше преди две години срещу производители на сандали, които наводнили Съединените щати със стока, носеща името на тенис професора. Интересно е като състезател Андре често казваше, че никога не използва интернет,  припомня racketi.com.

Агаси, който е единственият засега тенисист в света, печелил всички турнири от Големия шлем през Оупън ерата, навърши на 29 април 39 години. Съпругата му Щефи Граф пък ще стане на 40 на 14 юни.