Легендите на тениса Андре Агаси и Пийт Сампрас ще подновят съперничеството си. Двамата ще играят демонстративна среща в Макао на 25 октомври. Това ще бъде първият им мач от 2002 година. 

Тогава се срещнаха на финала на US Open, като Пийт надигра Андре с 6:3, 6:4, 5:7, 6:4 и спечели 14-ата си и последна титла от “Големия шлем”. Големите съперници имат 34 мача като Сампрас води с 20 победи. За първи път се срещат през 1989 година в Рим и Агаси побеждава с 6:2, 6:1.

Пийт е на 38 години, а Андре с година по-голям. „Нашите битки станаха важна част от тенис кариерите ни. Ние заедно написахме история. Очаквам с нетърпение новата ни среща на корта", заяви Агаси, който прекрати своята кариера през 2006 година.

Той подкрепи Рафаел Надал и Анди Родик, които отново надигнаха глас срещу тежкия календар. “Абсурдно е да си професионален състезател и да нямаш време да се възстановиш след сезона. От години ние, играчите, опитваме да обясним това, но нещата се влошават”, каза спечелилият “Голям Шлем” в кариерата си Агаси./БЛИЦ