Андре Агаси, един от най-великите в историята на тениса, сравни съперничеството между Федерер и Надал с това между него и Пийт Сампрас.
 
Според Андре битката между настоящите титани на корта е по-вълнуваща. Агаси завърши кариерата си с 8 титли от "Големия шлем", като спечели и четирите мейджър турнира. Сампрас така и не успя да прегърне трофея на "Ролан Гарос", но приключи кариерата си с рекордните за времето му 14 титли от "Големия шлем".
 
Швейцарецът и испанецът обаче вече задминаха техните постижения, като Рафа е все още едва на 24 години, а Роджър няма навършени 30. Надал вече има 9 титли от "Големия шлем", като е печелил поне по веднъж всичките четири елитни състезания, а Федерер подобри рекорда на Сампрас и към този момент има 16 мейджър трофея.
 
"Невероятно е за тениса, че в момента имаме двама от най-добрите играчи, хващали някога ракетата. Дори може би те са двамата най-добри в историята и са представители на едно и също поколение. Мисля, че никога не сме виждали съперничество като това в нашия спорт", сподели Агаси, който в момента е в Тайван за участие в демонстративен турнир, където ще играе с Марат Сафин.
Помолен да сравни съперничеството си с Пийт Сампрас с това между Рафаел Надал и Роджър Федерер, Агаси откровено каза: "Тяхното е по-завладяващо".
 
40-годишният Андре Агаси коментира и проблемите на американския мъжки тенис, като изрази мнение, че хегемонията на Федерер и Надал е допринесла за тях. Мачовете между Рафа и Роджър са класиката в тениса! Години наред американските играчи доминираха в световния тенис, но след имена като Джон Макенроу, Джими Конърс, Агаси, Сампрас, Джим Къриър, Майкъл Ченг и Тод Мартин, в последните години единствено Анди Родик може да бъде смятан за реален претендент за титла от "Големия шлем". 28-годишният Родик спечели "Ю Ес Оупън" през 2003 година и има още 4 финала в мейджърите, но във всички от тях отстъпи пред Федерер.
 
"Проблемът на американския тенис са Федерер и Надал. Тези момчета играят на различно равнище", заяви Агаси.