Легендарният Андре Агаси, който на 29 април навърши 42 години, прогнозира, че Рафаел Надал ще спечели за седми път Ролан Гарос. Откритото първенство на Франция ще се състои от 22 май до 10 юни. Агаси смята, че испанецът е големият фаворит и има повече шансове за триумф в Париж от Новак Джокович.
 
"На Новак ще му бъде трудно в Париж въпреки всичко, което направи през миналата година. Да не считаш Надал за фаворит на "Ролан Гарос" би било наивно. Той е като връх Еверест на тази настилка и във формат 3 от 5 сета. От своя страна пък Джокович е в позиция, в която никой друг не е бил от Род Лейвър насам. Все още е рано да се говори, но имайки предвид представянето му през миналия сезон, Новак е способен на всичко. Не се съмнявам, че "Ролан Гарос" ще бъде вълнуващ турнир, но трябва да дадем предимство на Рафа заради постоянството му и заради физическите усилия, които всяка следващата година полага и продължава да доминира в Париж", каза Агаси, който е първият тенисист от Оупън ерата, спечелил и четирите турнира от Големия шлем.

"Когато човек погледне какво казва статистиката за Надал - губил е само веднъж на "Ролан Гарос", а освен това видяхме какво стори и в Монте Карло. Явно Джокович не е в най-доброто си емоционално състояние", завърши Агаси.