Александър Донски се класира за полуфиналите на двойки на турнира на твърди кортове във Вале до Лобо (Португалия) с награден фонд 25 хиляди долара. 

Българинът и Тиаго Перейра (Португалия), трети поставени в схемата, спечелиха без игра след отказ на съперниците им Джанмарко Ферари (Италия) и Хинек Бартон (Чехия). Следващите им съперници са американците Ник Чапъл и Тоби Алекс Кодът.

Междувременно, Николай Неделчев достигна до полуфиналите на двойки на турнира на твърди кортове в Лес Франкесес дел Вайес (Испания) с награден фонд 15 хиляди долара.

Българинът и Георги Кравченко (Украйна), втори в схемата, победиха испанците Алваро Буено Гил и Игнаси Форкано със 7:5, 6:4 за 75 минути. Утре двамата ще играят срещу други представители на домакините Алехандро Мелеро Крецер и Алберт Педрико Кравцов.

На сингъл Неделчев загуби във втория кръг от втория поставен Джайлс Хъси (Великобритания) с 4:6, 2:6.

Динко Динев се класира за полуфиналите на двойки на турнира на клей за мъже в Анталия (Турция) с награден фонд от 15 хиляди долара. 

Българинът и Матиас Уйвари (Австрия) победиха на четвъртфиналите И Куан Ли и Кай-и Ван (Тайван) с 6:3, 6:1 за 57 минути.

За място на финала двамата ще играят срещу първите поставени Ян Храздил (Чехия) и Джоел Шварцлер (Австрия).