ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Испанецът Карлос Алкарас за втора поредна година победи Даниил Медведев (Русия) на финала в Индиън Уелс и ликува с титлата. Поставеният под №2 Карлитос започна по-колебливо, но след това не остави съмнения в предимството си и триумфира със 7:6 (5), 6:1. Срещата продължи 101 минути, а Алкарас вече има 12 поредни победи в калифорнийския турнир.

20-годишният испански тенисист не започна добре и допусна да бъде пробит още в първия си сервис-гейм. Алкарас успя да върне брейка в петия гейм и след това изравни резултата за 3:3 при свое подаване. Равенството в сета се запази и след 12-ия гейм. Наложи се изиграване на тайбрек, в който Карлитос стигна до успеха с минибрейк за 7:5.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Във втората част Алкарас взе равен аванс след пробив във втория гейм. Той не изпусна преднината си, а в шестия гейм направи още един брейк, за да поведе с 5:1, а след това при собствен сервис приключи двубой с първия си мачбол.

Така Карлос Алкарас увеличи на 5:3 предимството си в баланса срещу Даниил Медведев. Успехът на испанеца в Индиън Уелс му донесе 13-ата титла на ниво АТР и пета на ниво Мастърс 1000.