Младата испанска сензация в тениса Карлос Алкарас започна с успех участието си на "Уимбълдън", след като победи германеца Ян-Ленард Щруф с 3-2 сета (4:6, 7:5, 4:6, 7:6 (7:3), 6:4) за малко повече от 4 часа.

Срещата започна добре за Щруф, който първо се спаси от пробив в първия сет, а след това проби за 2:1. При 4:3 в своя полза германецът отново се измъкна от пробив и затвори сета с 6:4.

Вторият сет премина равностойно, като Алкарас пропусна шанс да приключи частта с победа при 5:4. Испанецът все пак се наложи със 7:5 и изравни резултата в сетовете (1-1).

Щруф обаче не се предаде и поведе с 4:3 при сервис на съперника, за да вземе третия сет с 6:4 и отново да поведе, доближавайки се на сет от победата.

Четвъртата част предложи много битка, но след два гейма, в които Алкарас пропусна да направи пробив се стигна до тайбрек. В него Щруф проби за 1:0, но след това Алкарас доведе нещата до 7:3 и 2-2 в сетовете.

Решителната пета част започна и протече равностойно, но Щруф се пропука в самия й край за 4:5, след което Алкарас не пропусна възможността и взе сета и мача.

В следващата фаза той ще срещне Талон Грикспоор (Нидерландия) или Фабио Фонини (Италия), които играят в момента.

РЕЗУЛТАТИ и ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ

РЕЗУЛТАТИ и ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ЖЕНИТЕ