Карлос Алкарас победи с 6:3, 7:5 своя испански сънародник Роберто Баутиста Агут и се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Барселона с награден фонд 2,8 милиона евро. Шампионът от миналия сезон изоставаше с пробив и 2:3 в първата част, но след това спечели следващите шест гейма и изцяло контролираше двубоя, продължил близо два часа.

19-годишният лидер в основната схема в Барселона има 9 победи и само 1 поражение в мачовете срещу испанските си съперници.

В следващия кръг Алкарас ще се изправи срещу Алехандро Давидович Фокина, който е поставен под номер 10 на турнира в Каталуня.

"Условията за игра не бяха никак лесни. Трябваше да се адаптирам към вятъра. Роберто е наистина добър тенисист, който се представя солидно. Трябваше да бъда изцяло съсредоточен през цялото време и да използвам всеки един шанс, който се откри пред мен", заяви Карлос Алкарас след края на мача.

Франсиско Черундоло се наложи със 7:6 (3), 6:3 срещу третия поставен Каспер Рууд (Норвегия). На четвъртфиналите аржентинецът, който е номер 15 в схемата, ще играе срещу Даниъл Еванс. Британецът отстрани отстрани Карен Хачанов (Русия) след 6:3, 6:2.