ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Карлос Алкарас триумфира с титлата от турнира Мастърс 1000 в Индиън Уелс, след като записа категорична победа с 6:3, 6:2 над Даниил Медведев за 70 минути игра. По този начин 19-годишният испанец се завърна на първото място в световната ранглиста и спря серията на руснака от 19 поредни победи.

Мачът започна отлично за Алкарас, който направи пробив във втория гейм и след това го затвърди, за да поведе с 3:0. Това му беше достатъчно, за да вземе убедителна преднина и с лекота да вземе първия сет.

Младият испанец беше още по-убедителен през втората част. Благодарение на два ранни брейка в сервиса на Медведев, той успя да поведе с 4:0 и до края на мача не допусна съперника да достигне дори до точка за пробив.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

По този начин Карлос Алкарас се изравни със своя сънародник Рафаел Надал. Те са единствените двама тенисисти, спечелили поне три турнира от сериите Мастърс още в тийнейджърска възраст.

“Имам доста лоши взаимоотношения с този корт. Аз се отнесох лошо с него и в резултат на това навехнах глезен и си срязах палеца, но въпреки това завърших турнира. Ще се върна за титлата“, заяви Медведев.

“Последните десет дни бяха невероятни, усетих любовта на хората. Радвам се, че отново съм №1, но и спечеленият трофей е важен. Условията бяха трудни и Медведев не успя да играе по най-добрия си начин. Аз съм доволен от своето представяне и искам да продължа в същия стил и на турнира в Маями“, призна шампионът Алкарас.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК