Световният №3 Карлос Алкарас се изпоти с нидерландския квалификант Йеспер Де Йонг и след 6:3, 6:4, 2:6, 6:2 за 3 часа и 8 минути игра все пак се класира за третия кръг на "Ролан Гарос".

Изненадващо Алкарас първи допусна пробив в мача, когато 176-ият в света поведе с 2:0 гейма още в първия сет. Испанецът много бързо успя да навакса изоставането и да намали пасива си на 1:2. Последваха решителните геймове в сета, в които Алкарас беше събран и успя да осъществи още два пробива, за да затвори сета с 6:3.

Във втория сет пред Алкарас имаше възможности за пробив в три поредни гейма на съперника, но Де Йонг успя да удържи подаванията си. Решителният момент все пак настъпи в десетия гейм, когато Алкарас направи пробив, за да спечели сета с 6:4.

В третия сет играта на испанския тенисист съвсем се разпадна и той допусна два пробива при подаванията си, а Де Йонг спечели с 6:2.

Четвъртият сет предложи по два пробива в първите четири гейма. Решаващ се оказа петият гейм, който Алкарас успя да спечели на свое подаване, а след това направи нов пробив и поведе с 4:2. В четвъртия сет на практика Де Йонг не спечели нито веднъж своето подаване, а накрая загуби с 2:6.

За 20-годишния испанец предстои мач срещу победителя от двубоя между Себастиан Корда и Сону Куон, които ще играят в четвъртък.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК