Лидерът в световната ранглиста на АТР Карлос Алкарас започна с победа участието си на турнира в Торонто. 20-годишният испанец се наложи трудно с 6:3, 7:6 (3) над американеца Бен Шелтън. За Алкарас това беше първи мач след триумфа му на „Уимбълдън“.

Така Карлос Алкарас вече е в серия от 13 поредни победи, след като последователно спечели турнира в „Куинс Клъб“ и откритото първенство на Великобритания. Следващият съперник на испанеца ще бъде Хуберт Хуркач (Полша), обърнал сърбина Миомир Кецманович за успеха с 5:7, 6:3, 6:0.

Гаел Монфис продължава силното си представяне на турнира, побеждавайки третия в схемата Стефанос Циципас с 6:4, 6:3. Французинът не позволи на гръцкия си съперник да направи нито един пробив. Следващият съперник на Монфис ще бъде австралиецът Александър Вукич, записал успех с 6:3, 4:6, 7:6 (5) над американеца Себастиан Корда.

Световният №3 Даниил Медведев също се класира за осминафиналите в Торонто, след като победи квалификанта Матео Арналди (Италия) с 6:2, 7:5. В следващия си мач руснакът ще има отново италиански съперник – Лоренцо Музети.