Карлос Алкарас се класира за третия кръг на турнира в Маями, след като се наложи над испанския си сънародник Роберто Кабайес Байена с 6:2, 6:1 след само 85 минути игра. Така 20-годишният Алкарас продължава атаката на т.нар. Слънчев дубъл, след като преди седмица триумфира в Индиън Уелс (Калифорния). В третия кръг той ще се изправи срещу французина Гаел Монфис, който победи австралиеца Джордан Томпсън с ш6:7 (3), 6:1, 6:2.

Шампионът от Australian Open Яник Синер (Италия) започна уверено участието си в Маями с победа с 6:3, 6:4 над своя сънародник Андреа Вавасори, който стигна до основната схема през квалификациите.

Класирането за следващия кръг дойде лесно и за защитаващия титлата си от миналата година Даниил Медведев, който се класира надви унгареца Мартон Фучович с 6:4 6:2.

Поставеният под №10 Стефанос Циципас отпадна след загуба с 2:6, 4:6 от 126-ия в света Денис Шаповалов от Канада. С този успех 24-годишният Шаповалов прекъсна серия си от осем загубени мача срещу играчи от топ 20.

Британецът Анди Мъри, двукратен шампион  в Маями, се класира за трети кръг след победа със 7:6 (0) 6:3 над Томас Мартин Ечевери.

Томи Пол трябваше да се оттегли заради контузия в глезена в мача срещу американския си сънародник Мартин Дам, който участва с уайлд кард. Пол спечели първия сет с 6:4 и губеше с 2:1 във втория, когато се отказа.

Американецът Тейлър Фриц също отпадна, след като претърпя загуба с 3:6, 4:6 от бразилския квалификант Тиаго Сейбот Вилд. Аут е и Франсис Тиафо, който отстъпи на австралиеца Кристофър О'Конъл с 5:7, 6:7 (5).