Николас Алмагро се класира за втори път в кариерата си на четвъртфинал на турнир от “Големия Шлем” и то отново на “Ролан Гарос” (2008-а). Испанецът победи с 6:1, 4:6, 6:1, 6:4 сънародника си Фернандо Вердаско и ще спори с друг свои приятел – Рафа Надал в мач за класиране на полуфинал.

Срещата бе изпълнена с много драматизъм най-вече, защото Вердаско игра с травма. Той се контузи в края на предишния си мач с Филип Колшрайбер и дори бе пред отказване.

Улеснен от трудното придвижване на съперника си Алмагро взе с лекота първия сет – 6:1. Фернандо обаче стисна зъби и изравни след 6:4 във втория. Николас имаше тотално преимущество в третия сет – 6:1. В този момент изглеждаше, че седмият поставен ще се откаже. Той обаче остана, но допусна ранен пробив, който не успя да върне и загуби мача.

Алмагро и Надал са играли шест пъти досега, като Рафа винаги е печелил. В последните им два мача Николас, който се представя силно на клей, взе сет от бившия номер 1 и със сигурност двубоят им ще бъде интересен.

Останалите четвъртфинали са Роджър Федерер – Станислас Вавринка, Томаш Бердих – Михаил Южни и Юрген Мелцер – Новак Джкович. И осмината тенисисти, които стигнаха тази фаза са поставени в турнира./БЛИЦ

Всички резултати от турнира при мъжете тук
Всички резултати от турнира при жените тук