Поставените под номер 1 Раджийв Рам (САЩ) и Джо Солсбъри (Великобритания) защитиха титлата си при мъжките двойки на US Open. Американо-британският тандем се наложи на финала над вторите в схемата Нийл Скупски (Великобритания) и Уесли Колхоф (Нидерландия) със 7:6(4), 7:5 за близо два часа игра. Те се присъедини към Тод Уудбридж и Марк Уудфорд през 1995 и 1996 година като единствената двойка, защитила титлата си в Ню Йорк от 1968-а насам.

В първия сет се игра без пробиви, а в тайбрека Скупски и Колход поведоха с 4:1, но Рам и Солсбъри направиха серия от шест поредни точки и поведоха в резултата.

В началото на втората част дуетите си размениха по един пробив, а американо-британският тандем взе подаването на съперниците си в 12-ия гейм и затвори срещата с първия си мачбол.

Това е трета титла от Големия шлем за Рам и Солсбъри след успеха им на Australian Open през 2020-а и в Ню Йорк през 2021 и 2022 година. Солсбъри си гарантира, че ще остане номер 1 в ранглистата на двойки със своята 17-а поредна победа на Откритото първенство на САЩ (на двойки мъже и смесени двойки). Скупски и Колход играха за първи път като дует в турнира.

РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА US OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ
РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА US OPEN ПРИ ДАМИТЕ