Още един от фаворитите на US Open отпадна от турнира. Американецът Тейлър Фриц сътвори сензацията в четвъртфиналите, като елиминира със 7:6(2), 3:6, 6:4, 7:6(3) четвъртия в света Александър Зверев в епична битка, продължила 3 часа и 26 минути.

В топ 4 американецът ще се изправи срещу Григор Димитров или сънародника си Франсис Тиафо, които играят тази сутрин към 3,30 часа българско влеме. Това е първия полуфинал в турнир от Големия шлем за 26-годишния американец.

Досега Фриц беше 0-4 в кариерата си на четвъртфиналите на турнири от Големия шлем, включително загуби в Ню Йорк миналата година от Новак Джокович, но спечели втората си победа срещу Зверев на мейджър този сезон (той също така триумфира в пет сета в четвъртия кръг 4 на Уимбълдън).

В първия сет нямаше нито един пробив и се стигна до тайбрек, в който след 2:2, Фриц спечели 5 поредни точки.

Втората част се разви по-различен начин. Зверев стабилизира играта си и направи първия брейк в мача в осмия гейм на сета. След това германецът нямаше проблем да затвори частта на собствен сервис.

Дванадесетият в световната ранглиста калифорниец направи пробив още във втория гейма на третия сет, но Зверев го върна в петия. Все пак представителят на домакините спечели сета, след като стигна до пробив в гейма, в който поставеният под номер 4 в схемата сервираше за оставане в частта.

В четвъртия сет отново нямаше брейкове. В тайбрека Фриц пак бе по-стабилен и стигна до успеха.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ US OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ - ТУК
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ US OPEN ПРИ ЖЕНИТЕ - ТУК