ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Миналогодишният финалист на Australian Open Стефанос Циципас отпадна на осминафиналите на тазгодишното издание на турнира. 25-годишният гръцки тенисист претърпя загуба с 6:7 (3), 7:5, 3:6, 3:6 от американеца Тейлър Фритц. Срещата продължи 3 часа и четири минути.

В първите два гейма на мача на всеки от тенисистите се наложи да спаси по два брейкбола, но все пак спечелиха подаванията си. До края на сета нямаше други възможности за пробив и се стигна до тайбрек. Той беше решен от два минипробива в полза на Фритц.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Във втората част Циципас направи брейк в подаването на американеца в 11-ия гейм, а след това при свой сервис отрази една възможност за пробив и спечели сета, за да изравни резултата в мача.

Двамата тенисисти направиха по един равен брейк в началото на третата част, а ключов се оказа вторият пробив в полза на Тейлър Фритц в шестия гейм. Два брейка за американеца в края на четвъртия сет му донесоха успеха в мача.

На четвъртфиналите Тейлър Фритц, който за първи път ще играе на тази фаза в Австралия, ще се изправи срещу шампиона Новак Джокович. Така в два поредни мача в Мелбърн американецът среща вицешампиона и носителя на титлата за 2023 г. Четвъртфинал е най-доброто постижение на 26-годишния Фритц в турнирите от Големя шлем. Той игра на тази фаза на „Уимбълдън“ през 2022 г. и на US Open през 2023 г.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК