Ема Наваро е първата полуфиналистка на US Open, отбелязвайки дебютното си класиране сред финалната четворка на "мейджър" турнир. Световната номер 12 от САЩ надви Паула Бадоса в напрегнат двусетов двубой с резултат 6:2, 7:5 за 1 час и 14 минути. С този успех Наваро си осигури първо влизане в топ 10 на световната ранглиста, а в полуфиналите ще се изправи срещу Арина Сабаленка или Кинуен Женг.

Мачът започна с предимство за Наваро, която успя да пробие Бадоса още при 2:0. Испанката се стабилизира и имаше шанс да върне пробива в седмия гейм, но Наваро остана солидна и поведе с 5:2, след което затвори първия сет с нов пробив.

Във втората част Бадоса започна силно и поведе с 5:1, показвайки агресивен и рисков тенис. Но внезапно играта ѝ се разпадна, като допусна множество непредизвикани грешки. Наваро се възползва от слабостта на съперничката си, спечели 6 поредни гейма и завърши сета и мача с 7:5. Публиката на "Артър Аш" избухна в радост след блестящото воле на Наваро, с което тя затвори мача и си осигури място на полуфиналите.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ US OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ - ТУК
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ US OPEN ПРИ ЖЕНИТЕ - ТУК