Американката Медисън Кийс записа убедителна победа с 6:1, 6:4 и елиминира шампионката от „Уимбълдън“ Маркета Вондроушова (Чехия) на четвъртфиналите на US Open.

Кийс, финалистка в Откритото първенство на САЩ през 2017 г., имаше няколко ранни отпадания на турнира през последните години, но сега се класира за полуфиналите. Тя спаси и деветте възможности за пробив в сервиса си, до които чехкинята успя да стигне.

Срещата беше прекъсната за осем минути в първия гейм, когато зрител на трибуните трябваше да получи медицинска помощ. Според организаторите на US Open случаят не е свързан с високите температури.

28-годишната Кийс направи два бързи пробива в началото на мача и поведе с 4:0 в първия сет, а това ѝ отвори пътя за неговото спечелване. Втората част протече равностойно до деветия гейм, когато американката отново осъществи брейк в подаването на чехкинята, а след това при собствен сервис взе победата в мача.

Вондроушова имаше съвсем малко сили за противопоставяне на Медисън Кийс, след като още не е възстановена от разтежението в рамото, получено при победата ѝ в три сета над американката Пейтън Стърнс в четвъртия кръг.

На полуфиналите Кийс ще се изправи срещу втората в схемата Арина Сабаленка, която елиминира китайката Женг Кинвен.

Всички резултати на US Open при мъжете
Всички резултати на US Open при дамите