Първата ракета на българския женски тенис Виктория Томова отпадна на четвъртфиналите на турнира в Хобарт, след като отстъпи на американката Ема Наваро с 6:4, 3:6, 2:6 след два часа и три минути на корта.

Томова спечели първия сет в мача, след като направи един пробив повече. До 3:3 двете взеха по едва един собствен сервис-гейм, след което българката нанесе своя удар при 4:3 и затвърди преднината си за 5:3. При разменени сервиси Виктория Томова взе своя на нула и спечели първия сет.

Втората част започна много лошо за българката, която влезе в основната схема като щастлива губеща. Тя бързо изостана с 0:4. След това успя да направи пробив, но поредица от грешки позволи на Ема Наваро да си върне преднината за 5:1 и в крайна сметка да спечели сета с 6:3.

В третата част сценарият беше много сходен. Виктория Томона отново изостана с 0:4, намали до 2:5, но не успя да се противопостави повече на американската си съперничка.

Така 28-годишната българка приключва участието си на турнира в Хобарт с 54 точки за световната ранглиста на WTA и 6608 долара от наградния фонд. 31-ата в света Ема Наваро ще срещне на полуфиналите победителката от мача Юе Юан (Китай) – Юлия Путинцева (Казахстан).

В друга среща от тази сутрин номер 1 в подреждането Елизе Мертенс (Белгия) направи нова крачка към титлата след успех над Аранча Рус (Нидерландия) със 7:5, 6:0.