Американската тенисистка Коко Гоф се класира за финалния турнир на WTA за първи път в кариерата си и изравни постижение на рускинята Мария Шарапова, след като стигна осминафиналите на Мастърс 1000 в Гуадалахара. На едва 18 години Гоф става най-младата участничка в турнира на най-добрите осем през сезона след Шарапова на същата възраст през 2005 година и най-младата американка от участието на Линдзи Дейвънпорт преди 28 години.

„Това наистина означава много. Честно казано, не мислех по темата докато не осъзнах колко съм близо и тогава мисля, че станах малко нервна. Сега съм супер развълнувана, че ще играя във финалите на УТА, особено в САЩ. Класирах се и на сингъл, и на двойки, което определено е добро постижение“, каза Коко Гоф, цитирана от агенция ДПА.

„Не очаквах това, когато поставях целите си в началото на годината. Наистина съм много щастлива и се надявам да се представя добре“, добави американската тенисистка.

Участие в надпреварата си осигури и Каролин Гарсия. 29-годишната французойка ще играе за втори път във финалите на WTA, след като през 2017 достигна полуфиналите. През 2022 тя има три титли (две от сериите WTA 1000), а през септември достигна полуфиналите в US Open.

Гарсия и Гоф се присъединяват към полякинята Ига Швьонтек, тунизийката Онс Жабюр и американката Джесика Пегула, които също ще играят във Форт Уърт, Тексас, от 31 октомври до 7 ноември. Сънародничките Гоф и Пегула ще участват и в схемата на двойки.