Журналистката и продуцент на спортни предавания Келси Трейнър разкри, че отстраняването на Новак Джокович от US Open е проява на двоен стандарт от страна на Американската тенис асоциация, която е организатор на турнира.

„Когато Джокович реагира по подобен начин е разочарование, а когато се отнася за Серина Уилямс, е само драматично. Това е двоен стандарт“, написа американката в „Туитър“.

Тя има предвид случая със Серина от US Open 2018, когато американката вдигна огромен скандал на съдията на стола Карлош Рамош и дори го обвини в сексизъм. Това се случи по време на финала срещу Наоми Осака. Тогава американката беше глобена само със 17 000 долара и дори получи подкрепа от страна на Американската тенис асоциация.

В същото време бившият американски тенисист Тод Уудбридж, който ще остане в историята като един от най-добрите играчи на двойки, обяви, че ситуацията с Новак Джокович ще промени напълно един от най-големите дебати в последните години.

„Абсолютно правилно решение! Съдията нямаше друг избор. Прати го да си опакова багажа. Според правилата – ако удариш някого на корта, независимо умишлено или не, това е директна дисквалификация. Според мен този момент ще промени напълно дългите спорове относно най-великите тенисисти на всички времена“, обяви Уудбридж, който има 16 титли от Големия шлем на двойки.

ВИДЕО ОТ СКАНДАЛА НА СЕРИНА УИЛЯМС С КАРЛОШ РАМОШ