Младата американска тенисистка Виктория Дювал ще бъде извън корта за неопределено време. 18-годишната спортистка започва сериозна борба за живота и здравето си, след като й беше диагностициран Лимфом на Ходжкин.
 
Това е раково заболяване на лимфоцитите - белите кръвни телца. Тя сама разкри за болестта си. Заболяването е било диагностицирано след победата на американката в първия кръг на „Уимбълдън“, където елиминира Сорана Кърстя (Румъния). Във втория кръг тя отпадна от швейцарката Белинда Бенчич.
 
Първоначалната диагноза, поставена в британска болница, е била потвърдена от американски лекари. Виктория Дювал започва незабавно лечение на болестта, като има добри прогнози за пълно възстановяване в рамките на няколко месеца.
 
Дювал стана популярна в света на тениса през миналата година, когато в първия кръг на Ю Ес Оупън елиминира бившата шампионка Саманта Стоусър. По това време американката беше 296-а в света, а австралийката заемаше 11-о място в ранглистата на WTA.
 
Досегашният живот на тенисистката не е бил лек. През 2010 г. баща й Жан-Морис оцелява, след като затиснат от отломки при земетресение в Хаити. На седемгодишна възраст Виктория Дювал пък се оказа под дулата на оръжията на крадци, влезли в дома на леля й в Порт-о-Пренс.