Големите фаворити за титлата на US Open са известни на всички - Надал, Федерер, Джокович и Мъри в мъжката част на схемата и Серина Уилямс при дамите. Но кои са тези тенисисти, които имат шанс да създадат сериозни проблеми на големите имена и ако не да спечелят трофея, то поне да стигнат напред в турнира и да запишат серия от победи?

Тази група тенисисти е наречена "необичайните заподозрени" от авторитетния "New York Times", а в нея попаднаха Янкович, Стивънс, Цибулкова, Дел Потро, Изнър и първата ни ракета Григор Димитров.

"Невероятно талантлив, 22-годишният българин постепенно се изкачва в ранглистата и на US Open ще е поставен под №25. През 2008 г. Димитров спечели юношеските Уимбълдън и US Open, но резултатите му при мъжете не се доближаваха до подобни постижения. Той започна да работи с шведския треньор Микаел Тилстрьом, който заложи на по-сериозна фитнес подготовка и по-голяма дисциплина при избора на удари. Здравите тренировки превърнаха Димитров от талантлив играч в един опасен противник, способен да отстрани всеки тенисист", пишат от "New York Times" в ревюто си за "необичайните заподозрени", цитирани от ТенисКафе.

"Той победи в три сета Новак Джокович в двубоя им на червения клей в Мадрид, а този резултат е сигнал за покачването на нивото му. Моделирал е играта си по тази на Роджър Федерер - елегантен бекхенд с една ръка, ритмично сервис движение и доминиращ топспин форхенд. Димитров, който загуби в трисетов двубой от Рафаел Надал на Мастърса в Синсинати, е уникален талант и играта му е радост за окото", завършват с анализа си от "New York Times".