Ана Иванович безспорно е една от най-обичаните тенисистки на тура. В последните мигове преди началото на US Open, сръбкинята отдели малко време, за да отговори на въпроси на феновете, които те изпратиха чрез социалните мрежи. Ето блиц интервюто на Ана, чийто превод предлага tenniskafe.com:

- Кое е най-забавното ви преживяване на летище?
- Толкова са много. Няколко пъти се опитах лекичко да повдигна чантата си на измерването, за да я направя малко по-лека, защото винаги носим толкова много неща.

- Любимата ви сръбска храна?
- Сарми. Но ако започна да ви обяснявам какво е, може да си помислите "о, това не звучи много добре". Но баба ми прави най-вкусните сарми на света!

- Кога се роди страстта ви към тениса?
- Когато бях на 4-5 годинки. Още преди да започна тренировки, вече обичах играта. Така е било писано.

- Моделът ви за подражание?
- Моника Селеш. Харесвам нейния стил на игра, с много сила и желание за битка на корта.

- С кого мечтаете да играете на двойки?
- Наслаждавах се да играя с Новак Джокович на "Хопман къп". Познаваме се толкова добре и при нас идеята винаги е била главно да се забавляваме.

- Какво е първото нещо, което правите след мач?
- Ако спечеля, се обаждам на родителите ми, защото знам, че вече са ми написали няколко съобщения. Но също така веднага говоря с треньора ми, за да обсъдим къде съм се справила и къде - не.

- Най-тежката ви загуба през годината?
- Ролан Гарос срещу Луцие Шафаржова. Наистина се чувствах в добра форма на клей и не очаквах да отпадна в трети кръг.

- Някога мислела ли сте за отказване?
- Имала съм тежки моменти, 2010-а беше изключително трудна година. Спомням си как казвам на майка ми, че не знам дали тенисът е нещото, с което искам да се занимавам. После си припомних началото, как започнах и колко много го обичам и това ме върна на корта. От тези моменти научаваш най-много.

- Можете ли отново да оглавите световната ранглиста?
- Това е целта ми, затова още играя. Има много момичета, които искат да направят същото, но това е красотата на състезанието и вярвам, че мога да се справя.