Сръбската тенисистка Ана Иванович е обожавана в родината си. Тя обаче разсмива сънародниците си с нова фотосесия. Бившата номер 1 в света на тениса засне забавни фотоси за един от спонсорите си. Те са били готвени за календар, но от компанията решили да ги окачат на билбордове. 

Самата Ана е в Белград и се готви за мачовете от “Фед Къп” с Русия, които започват на 6 февруари. Срещите ще се играят в сръбската столица. Очаква се 20 хиляди зрители да дойдат за мачовете.

“Миналата година имах прекрасни емоции в турнира. С Йелена спечелихме мачовете си и това бе добър старт за сегашното ни участие. Атмосферата ще бъде уникална. Тук ще са близките ми и мачовете ще са повече от специални”, каза Ана.

Сърбия ще играе в Световната група, а в първия кръг излиза срещу Русия. Капитанът Деян Вранеш ще разчита на Йелена Янкович (номер 8), Ана Иванович (номер 21), Бояна Йовановски (номер 143) и Ана Йованович (номер 241).

Капитанът на Русия Шамил Тарпишев изглежда е подценил турнира и не е извикал шестте най-високо поставени рускини. Той ще разчита на Алиса Клейбанова (номер 31), Анастасия Павлюченкова (номер 39), Вера Душевина (номер 40) и Екатерина Макарова (59)./БЛИЦ