Анди Мъри ще защитава честта на Великобритания на “Хопман Къп” през януари. Той ще играе с 15-годишната надежда на тениса Лаура Робсън. Световният номер 4 при мъжете ще е най-високо поставеният състезател на международен отборен тенис турнир в Перт, Австралия. След него е петата при жените Елена Дементиева. 

22-годишният Мъри очаква добро представяне на турнира. “Мисля, че ще ми помогне в подготовката за “Айстрейлиън Оупън”. Лаура е невероятна талантлива и се радвам, че ще играем заедно за страната ни”, сподели шотландецът. Самата Робсън е родена в Австралия и миналата година спечели титлата на “Уимбълдън” при юношите заедно с Григор Димитров. Тя е номер 422 в ранглистата при жените.

Известна е й двойката на Испания. Томи Робредо ще играе заедно с Мария Хосе Мартинес Санчес. 27-годишният Робредо спечели турнира като тийнейджър през 2002 година заедно с Аранча Санчес Викарио и има четири участия оттогава.

Поставени под номер 1 в турнира ще са австралийците Саманта Стоусър и Лейтън Хюит. Втора е руската двойка – Елена Дементиева и Игор Андреев, след тях са британците и испанците. Пети е отборът на Германия – Филип Колшрайбер и Сабине Лисицки, следват Виктор Кривой и Сорана Кърстя (Рум) и Джон Иснър и Мелани Уден (САЩ)./БЛИЦ