Световният №3 Анди Мъри определи 2012 година като най-успешната в кариерата му. Той стана първият британец, който достига до финал на Уимбълдън от 1938 година насам. Няколко седмици по-късно Мъри донесе на Великобритания първия медал от тенис на олимпийски игри от 104 години насам. Той стана и първият британец с титла от Големия шлем от 76 години насам.

„Нещото, за което трябва да бъда най-доволен през годината – когато идваха големите двубои се стремях да покажа своя стил, а не да се водя по този на съперника. Разбира се, че все още имам какво да уча. Но това, от което съм най-доволен през сезона е, че излизах на корта с нагласата да спечеля мача си, а не да чакам моят съперник да го загуби”, коментира шотландецът.

„Бих бих по-щастлив, ако завършех сезон с победа, но това не се случи. Но въпреки това за мен това бе най-добрият сезон в кариерата ми. Постигнах неща, които никога не бях постигал. Точно заради това винаги ще се обръщам назад към този сезон с усмивка на лице. Ще бъде тревожно ако не го правя”, каза още Мъри.