Анди Мъри има тежка задача в полуфиналите на “Уимбълдън" днес. Шотландецът играе с Рафа Надал и цяла Великобритания е вперила очи в него с надеждата да спечели първа титла за страната от “Големия Шлем” след 75-годишна пауза.

Мъри заяви, че може да победи лидера в световната ранглиста с много търпение. “Някои хора мислят, че срещу Рафа трябва да се хвърлиш с главата напред, но не е така. Ключът е в търпението. Именно така го победи Новак Джокович на финалите в Мадрид и Рим преди месец – отлични сервиси, никакви рискове и точни удари. Срещу Надал трябва да търсиш ъглите и да не опитваш да правиш уинъри, а да чакаш той да сгреши”, разясни стратегията си 24-годишният шотландец.

“Смятам, че мога да победя. Разбирам добре играта на Надал и знам как да неутрализирам силните му страни”, каза още Анди.

Двамата имат 15 двубоя досега, като испанецът е с предимство – 11 победи, като е спечелил последните им три срещи. В двата им мача на трева, които са на “Уимбълдън” през 2008-а (четвъртфинал) и 2010-а (полуфинал) Мъри дори не е спечелил сет.

Двубоят между тях е втори за деня. Първата среща на централния корт е между Новак Джокович и Жо-Вилфред Цонга и започва в 15 часа. Те са се срещали седем пъти досега, като французинът е с пет победи. В най-важната им среща обаче триумфира Джокович – финалът на Откритото първенство на Австралия през 2008 година.