Бившият №1 в световната ранглиста по тенис Анди Мъри (Великобритания) записа победа №700 в кариерата си в професионалния тур и се класира за втория кръг на турнира от сериите "Мастърс“ на твърда настилка в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 8,58 милиона долара. 

Вицешампионът в надпреварата от 2009 година, който участва с "уайлд кард", преодоля колебливо начало и елиминира квалификанта Таро Даниел с 1:6, 6:2, 6:4. Така Мъри взе реванш за отпадането си от японеца на Откритото първенство на Австралия през януари. 

За 34-годишния шотландец това беше 920-ти мач в тура. Както е известно, Мъри имаше здравословни проблеми в последните години, като дори се наложи да му бъде поставена метална тазобедрена става (през 2019 г.), но въпреки това продължава да играе на високо ниво. 

"Победа номер 700 беше една от целите ми, когато се завърнах на корта в края на миналия сезон. Да, това са доста победи наистина. Радвам се, че стигнах дотук, сега тръгвам към номер 800", коментира с усмивка шотландецът. 

Следващият съперник на Мъри в Индиън Уелс ще бъде 31-ият поставен Александър Бублик (Казахстан), а при нов успех той може да срещне в третия кръг Григор Димитров, ако и хасковлията се справи с австралиеца Джордън Томпсън.