Анди Мъри започна защитата на титлата си на турнира във Валенсия с двусетова победа. Поставеният под номер 1 шотландец спечели с 6:3, 7:6 срещу испанеца Фелисиано Лопес за час и 27 минути. Във втория кръг той ще се изправи срещу Хуан Монако от Аржентина. 23-годишният Мъри записа шеста поредна победа след триумфа си на Мастърса в Шанхай.

Анди стигна до четвърти успех от четири мача срещу Лопес, но победата не дойде толкова лесно. Той контролираше играта в началото и след ранен пробив поведе с 3:1 и запази аванса си до края на първия сет. Втората част обаче Лопес излезе с пробив напред. Мъри успя да го върне и да изравни за 4:4, но трябваше да спасява два сетбола в десетия гейм. С четири поредни точки шотландецът се измъкна, а след това бе убедителен в тайбрека.

Тази вечер Мъри планира да посети двубоя от Шампионската лига между Валенсия и Рейджърс. "Мисля, че Рейнджърс има шанс. Отборът направи равен при гостуването си на Манчестър Юнайтед, така че може да спечелят нещо и в Испания", сподели той.

Първия кръг във Валенсия преодоляха още италианецът Потито Стараче, испанецът Даниел Химено-Травер и Хуан Игнасио Чела, който отстрани Филип Колшрайбер./БЛИЦ