Новият номер 1 в тениса Анди Мъри сподели, че усилията му са насочени изцяло върху сегашното ниво на игра, а не към запазване на лидерската позиция в края на сезона.

Британецът разкри, че стартира подготовка за заключителния турнир на АТР, който започва през уикенда.

„Не мисля за завършване на годината под №1. Исках да го постигна, ако е възможно, но сега желая просто да играя добре в О2 арена. Имам усещането, че в предишни години не показвах най-добрия си тенис там.“

„Ще отпочина няколко дни и после започвам подготовка за турнира“, добави Анди.

Това бе 43-та титла за Мъри и 14-та от сериите „Мастърс 1000“. След края на срещата шампионът не пропусна да благодари и на семейството си.

„Да се изкача на върха на ранглистата бе изключително приключение за мен и нямаше да се справя без семейството си. Благодаря им за жертвите, които правят, за да мога да пътувам по света и да се състезавам. Ще продължа да работя, за да ставам все по-добър.“

„Исках да спечеля този турнир, никога не бях ставал шампион тук. Винаги срещах затруднения в Париж и не бях достигал по-далеч от четвъртфиналната фаза. Годината бе страхотна и искам да я завърша по възможно най-добрия начин“, завърши световният №1.