Адриан Андреев отпадна в първия кръг на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Оейраш (Португалия) с награден фонд 73 хиляди евро. Българинът загуби от поставения под №3 в схемата молдовец Раду Албот с 1:6, 3:6.

33-годишният Албот е 112-и в световната ранглиста в момента, но е достигал до 38-ото място, като има една титла от Тура на АТП - в Делрей Бийч (САЩ) през 2019 година.

Срещата продължи час и 20 минути, като Андреев не успя да намери отговор на опитния Албот и в първите четири гейма само веднъж можеше да вземе подаването си. Третият пробив, който направи молдовският тенисист, беше от първата му възможност в подаването и за по-малко от половин час поведе в сетовете.

Във втората част Андреев подобри играта си, но допусна пробив за 1:3, което впоследствие се оказа решаващо за крайния изход. Той можеше да върне пробива в седмия гейм, когато пропусна две възможности в може би най-дългото разиграване в мача. Но молдовецът спаси сервиса си и в крайна сметка се класира за следващия етап на турнира в Португалия.

21-годишният Андреев заработи 720 евро, но няма да прибави точки към актива си за световната ранглиста, в която заема 212-ата позиция.