Адриан Андреев стартира с победа на турнира по тенис от сериите "Чалънджър" на твърда настилка в зала в Хелзинки (Финландия) с награден фонд 67960 евро.

21-годишният българин спаси четири мачбола и победи Джей Кларк (Великобритания) с 6:1, 3:6, 7:6(2) за 2:05 часа. Така той се реваншира за загубата си от този противник на турнир във Форли (Италия) през тази година.

Андреев взе убедително първата част след само 24 минути, но във втория сет допусна един пробив и след 6:3 Кларк изравни резултата.

В третия сет играта беше равностойна, а двамата си размениха по един пробив. В десетия гейм българинът спаси четири мачбола, а в тайбрека взе аванс от 5:0 и след 7:2 завтори срещата с първата си възможност. 

С успеха си Андреев заработи 8 точки за световната ранглиста, а във втория кръг ще играе срещу Матиа Белучи от Италия, който победи номер 4 в схемата Норберт Гомбош от Словакия с 4:6, 7:6(3), 6:1.

21-годишният Белучи е номер 157 в света, а двамата не са играли един срещу друг досега.

Димитър Кузманов ще започне своето участие утре. Българинът, който 213-и в световната ранглиста в момента, ще играе срещу французина Юго Гастон, който е 132-и в класацията на АТП.