ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Българският тенисист Андриан Андреев се доближи на една победа от попадане в основната схема при дебютното си участие на Australian Open. Българинът се класира за финалите на квалификациите, след като във втория кръг на пресявките се наложи убедително над австриеца Юрий Родионов с 6:4, 6:1 за 81 минути.

Мачът започна отлично за Андреев, който загуби само четири точки в първите четири гейма, като два от тях спечели на нула. Така българинът поведе с 4:0 и дори имаше точка за пробив в своя полза за 5:0. Тогава Родионов подобри представянето си и направи мача си далеч по-оспорван. Благодарение на постигнат пробив в сервиса на своя съперник, австриецът намали до 3:5 и след това спечели подаването си. 191-ият в световната ранглиста Андриан Андреев обаче взе собствения си сервис-гейм при втората си възможност и спечели сета.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

Втората част започна с пробив в полза на българина, който бързо беше затвърден на нула. Родионов намали за 1:2 с единствения си спечелен гейм във втория сет. След това доминацията на Андреев продължи, като единствените му трудности бяха трите случая, в които се наложи да спасява точки за пробив. Българският тенисист приключи мача при първия си мачбол за 6:1 във втората част.

Съперник на Андриан Андреев в решителната битка за попадане в основната схема на Australian Open ще бъде белгиецът Зизу Бергс, който е 131-ви в света и 20-и в схемата на квалификациите. В ранните часове на днешния ден Бергс записа победа с 6:4, 3:6, 6:2 над чилиеца Томас Бариос Вера.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК