Антирекорд записаха състезателите по време на Откритото първенство по тенис на САЩ. Към този момент 18 състезатели са се отказали заради контузии. Никога досега в турнир от “Големия Шлем” не е имало толкова висок брой играчи с травми. Предишният рекорд бе 12, поставен на “Уимбълдън” през 2008 година.

Сега 14 тенисисти се оттеглиха преди края на срещите си. Това са Янина Викмайер, Джейми Хемптън, Мисаки Дои, Аюми Морита, Радек Щепанек, Николас Маю, Томаш Бердих, Марсел Гранойерс, Конър Ниланд, Кей Нишикори, Франк Данчевич, Люк Сьоренсен, Карол Бек и Маринко Матошевич. Още 4 състезатели изобщо не излязоха на корта, като сред тях са Робин Сьодерлинг и Винъс Уилямс.

Анди Мъри написа в социална мрежа: "Дали 18 отказа на US Open говори нещо на тенис ръководителите? Предполагам не". Той намеква, че сезонът е прекалено дълъг и предразполага към контузии.

Роджър Федерер също коментира тревожната статистика: “За мен е шокиращо да видя толкова отказвания. В целия ми живот не съм се отказвал, освен един случай в Париж срещу Блейк, но тогава не се появих на корта”.