Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова продъли изключително лошата си серия, записвайки седма поредна загуба. Цвети отпадна в първия кръг на силния турнир на твърди кортове в Маями (САЩ) с награден фонд 4 195 765 долара. 25-годишната българка загуби от Даниела Хантухова (Словакия) с 2:6, 4:6, а двубоят продължи 82 минути.

Пиронкова взе първия гейм в мача. След това Хантухова поведе с 5:1 и при свой сервис спечели сета с 6:2. Във втората част словачката, която в момента е 69-а в световната ранглиста, поведе с 3:0. Пиронкова направи първия си и единствен пробив в двубоя за 1:3, а след това спечели и следващия гейм. До края на мача не се стигна до нови пробиви и Хантухова стигна до победата след 6:4.

Цвети пък записа антирекорд, като и в днешния мач затвърди мнението, че в момента се намира в лоша форма. 25-годишната пловдивчанка вече е със 7 поредни загуби. Пиронкова никога досега не е била в подобна черна серия, а до този момент най-дългата й поредица от поражения беше в 6 поредни срещи през 2011 година.

След загубата от Хантухова и ранното отпадане от турнира в Маями българката ще загуби и мястото си в Топ 50 на света, смъквайки се до около 52-55-а позиция.

Следващата надпревара, на която Пиронкова ще участва, е започващото на 8 април състезание в Катовице (Полша).