Аржентина си осигури място във финалната осмица на турнира за Купа "Дейвис", неофициално отборно първенство по тенис за мъже, след победа с 3:0 над Финландия.

Аржентинците достигат до мачовете на най-добрите осем тима в Малага (Испания) през ноември за първи път от пет години.

Те трябваше да се борят доста в група "Д" в Манчестър след първата си загуба от шампиона през 2022 година Канада. Тимът след това надделя над домакините от Великобритания в петък и над Финландия, полуфиналист миналата година, но без най-добрия си тенисист.

Томас Мартин Ечевери победи 703-ия в ранглистата Ееро Васа със 7:6(5), 6:3, след което Франсиско Черундоло надигра Ото Виртанен с 6:7(4), 6:1, 6:0. На двойки Максимо Гонсалес и Андрес Молтени се справиха срещу Патрик Кауковалта и Хари Хелиоваара с 6:7(3), 6:4, 6:3.

Резултатът принуждава Великобритания да се нуждае от победа с 3:0 срещу Канада в неделя, за да продължи напред в надпреварата.

В Болоня Бразилия надигра Белгия с 2:1 след загуби от Италия и Нидерландия в група А. Бразилия има шанс да продължи напред, ако Нидерландия загуби от непобедения шампион Италия с 0:3 в неделя.

В Китай САЩ спечели място на финала, след като надделя над Германия с 2:1 и оглави група С без загуба. И двата отбора вече си бяха осигурили място в следващата фаза, но САЩ завършва на първо място в класирането.

В група B в Испания 10-кратният шампион Франция спечели срещу трикратния първенец Чехия с 2:1.