Канада стана третият победител на ATP Cup в историята на турнира. Това стана факт, след като Денис Шаповалов и Феликс Оже-Алиасим спечелиха мачовете си на сингъл срещу испанците Пабло Кареньо Буста и Роберто Баутиста Агут. Така се обезсмисли мачът на двойки. Предишните два победители в историята на ATP Cup бяха Сърбия (2020) и Русия (2021 г.). Испания пък загуби втори финал в надпреварата, след като преди две години отстъпи на сърбите.

Канада започна слабо участието си в турнира и загуби първите си четири мача, но подобряване на резултатите и след въртележка в групата се класира за полуфиналите, където вчера отстрани Русия с 2:1.

Шаповалов бе почти безгрешен при победата си над Кареньо Буста с 6:4, 6:3 за 98 минути игра. Испанецът не бе загубил сет в досегашните си четири мача на сингъл тази седмица, но нямаше отговор на солидната и агресивна игра на Шаповалов. В сблъсъка на първите ракети на двата отбора Оже-Алиасим надви Баутиста Агут, който също бе с баланс 4-0 до момента, със 7:6(3), 6:3.