Официалните канали на АТР в социалните мрежи честити юбилейната победа номер 300 на Григор Димитров със специален почти 5-минутен монтаж на някои от най-забележителните му отигравания през годините.

Димитров влезе в престижния клуб с 300 победи в професионалния тур в понеделник вечер, когато елиминира Дамир Джумхур от първия кръг на тенис турнира от сериите АТР 500 във Виена.

Това беше четвъртият опит на Гришо да запише победа номер 300, след като пропусна предишните си възможности в Чънду срещу Александър Бублик, в Пекин срещу Андрей Рубльов и в Стокхолм срещу Сам Куери.

Следващият противник на Димитров във Виена ще бъде поставеният под номер 3 в схемата Матео Беретини, а на двойки българинът ще се включи в надпреварата в тандем с Фелисиано Лопес срещу френското дуо Пиер-Юг Ербер/Никола Маю.

Междувременно турнирът в зала във Виена, който е от категория АТР 500, ще остане в биографията на Григор Димитров с две статистически постижения.

Снощи първата ни ракета записа своята победа №300 в кариерата при успеха над босненеца Дамир Джумхур с 6:3, 7:5.

В следващия си двубой, срещу третия поставен италианец Матео Беретини, Димитров ще изиграе своята среща под номер 500. Тя ще бъде почти сигурно в сряда.