Стефанос Циципас се класира за третия кръг на Australian Open, след като записа трудна победа над представителя на домакините Джордан Томпсън. Световният №7 се наложи с 4:6, 7:6 (6), 6:2, 7:6 (4) след 3 часа и 39 минути на корта.

47-ият в ранглистата на АТР Томпсън проби гърка в седмия гейм на първия сет, за да спечели частта и да поведе в резултата. През втория сет никой от двамата не успя да осъществи брейк в подаването на противника и се стигна до тайбрек, в който Циципас първо изтърва три сетбола, но се възползва от четвъртата си възможност.

Стефанос започна убедително третата част, в която направи два пробива и поведе с 4:0, за да спечели убедително сета. В четвъртия той взе аванс от 5:4 и пропусна два мачбола, с което позволи на Джордан Томпсън да стигне до тайбрек, но там гръцкият тенисист се оказа по-добър и се класира за третия кръг, където ще играе с французина Лука ван Аш.

Андрей Рубльов постигна лесна победа с 6:4, 6:4, 6:4 над американеца Кристофър Юбанкс за 101 минути. Следващият съперник на руснака ще бъде Себастиан Корда (САЩ), надвил Кентен Алис (Францис) след .6:4, 6:4, 6:4 за малко повече от два часа.

Шампионът от Sofia Open Адриан Манарино се нуждаеше от пет сета, за да преодолее Хауме Мунар (Испания). Французинът се наложи с 6:3, 6:3, 1:6, 2:6, 6:3 след 3 часа и 27 минути. Следващият съперник на Манарино ще бъде американецът Бен Шелтън, който елиминира австралиеца Кристофър О`Конъл след 6:4, 6:1, 3:6, 7:6 (5).

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК