Австралиецът Ник Кирьос помага за прогрес на най-добрия български тенисист Григор Димитров в световната ранглиста. Гришо ще се изкачи с една позиция до 12-о място в класацията, която ще бъде обновена в понеделник, а това ще се случи благодарение на победата на Ник Кирьос срещу белгиеца Давид Гофен със 7:6(5), 6:3 на 1/8-финалите на силния турнир в Маями. Австралиецът достигна вече и 1/2-финалите в турнира, след като елиминира и германеца Александър Зверев с успех 6:4, 6:7(9), 6:3.

Случващото се в Маями облагодетелства Григор Димитров, който загуби 80 точки заради ранното отпадане от турнира след загуба от Гуидо Пея още на старта. В същото време обаче преди 12 месеца Гофен игра 1/2-финал, а сега отпадна два кръга по-рано. Това ще лиши белгиеца от 270 точки и в понеделник той ще падне до №14 в световната ранглиста. Димитров пък ще се изкачи с една позиция ще бъде 12-и в света.

На 13-о място ще бъде Томаш Бердих, който тази нощ отпадна на 1/4-финал от швейцареца Роджър Федерер след 2:6, 6:3, 6:7(6). По този начин чехът защити точките си от миналата година, но няма да прибави нищо. Федерер пък ще се изправи на 1/2-финал срещу австралиеца Ник Кирьос, помогнал на българина да спечели една позиция в ранглистата.